Hieronder vind je een aantal suggesties voor uitstappen die iets verder van Casa Solariega liggen. We beperken ons hierbij tot plaatsen die je met de auto in een maximum van 2 uur rijden bereikt. 

Nerja

Nerja is een van de populaire plaatsen aan de kust en een dagje naar Nerja is een echte aanrader.

Je kunt het combineren met een bezoek aan de druipsteengrotten, las Cuevas de Nerja, die net buiten het dorp liggen (heerlijk koel in de zomer!), of je kunt ook naar een van de vele stranden rondom Nerja gaan, waar veel mogelijkheden zijn voor tal van watersporten.

Ideaal is het om je dag af te sluiten in het (nogal toeristische) centrum van Nerja, bij "el Balcón de Europa", een uitzichtpunt en boulevard, gelegen op een klif vanwaar je mooi uitzicht op de zee hebt. Hier zijn tal van toeristenwinkeltjes, restaurants en  gezellige bodega's.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 45 minuten


Rio Chillar

Een wandeling door de rivierbedding van de Rio Chillar (iets voorbij Nerja) is een heel leuke belevenis. Voor iedereen goed te doen, zeker ook voor gezinnen met kinderen. Het toffe is dat je steeds door het water wandelt (afhankelijk van het seizoen tussen enkel- en kniehoogte) en je steeds kunt verkoelen. Ook is er altijd wel wat schaduw, dus ook in de zomer is deze tocht zeker goed te doen. Langs de rivierbedding zijn er zelfs enkele watervalletjes waaronder je een frisse (in de zomer: lauwwarme) douche kunt nemen.

De totale tocht (als je tot het eindpunt Vado de los Platos gaat en weer terug) is zo’n 14 kilometer, maar je kunt natuurlijk op ieder punt terugkeren.

Eerste deel van de wandeling, ongeveer 2 kilometer, gaat over stenen, daarna wandel je steeds door het water en je passeert enkele smalle kloven.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 1 uur

Frigiliana

Frigiliana is al meerdere jaren uitgeroepen tot het mooiste dorp van de regio en is opgenomen in de lijst van mooiste dorpjes in Spanje (los Pueblos más Bonitos de España)

In het hoger gelegen oude deel van het dorp, de Morisco-Mudéjar wijk, kun je ronddwalen door kronkelende, steile straatjes. Je kunt hier een wandeling volgen die wordt aangegeven door een twaalftal mozaïeken gemaakt van beschilderde tegeltjes. Deze mozaïeken beschrijven de laatste Moorse opstand en leiden je langs de meeste bezienswaardigheden van Frigiliana.

Op donderdag en zondag zijn er lokale markten en in de laatste week van augustus vindt het "Festival de 3 culturas" plaats.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 45 minuten


Acebuchal

El Acebuchal is een gehucht dat verstopt ligt tegen de berghellingen van de Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama. Het wordt ook wel "la aldea abandonada", het verlaten dorp, genoemd. In 1949 dwong Franco de inwoners om hun huizen te verlaten en de Guardia Civil nam er zijn intrek, op zoek naar tegenstanders van Franco, die zich in het omringende gebied hadden teruggetrokken. Na de Spaanse burgeroorlog keerden de bewoners niet terug naar hun dorp en El Acebuchal raakte in verval.

Rond 2000 werd het grootste deel van het gehucht gerenoveerd en elektriciteit en water zijn weer aangesloten. Er wonen niet veel mensen, maar er zijn wel een paar vakantiehuizen, een winkeltje en een restaurant.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 45 minuten

Let op: het laatste stuk van de route gaat over een kronkelende, onverharde bergweg.


Caminito del rey

El Caminito del rey, ofwel "het koningspaadje", is een spectaculair maar goed beveiligd wandelpad met een totale lengte van 7,7 km, ten noorden van Malaga.

Het pad werd begin 1900 aangelegd om materiaal te vervoeren tussen twee watervallen waar hydraulische centrales waren gebouwd.

In 1992 werd het pad gesloten omdat het te vervallen en daardoor gevaarlijk was. Na een grondige renovatie, waarbij een nieuw pad werd aangelegd boven het oude vervallen pad, is de Caminito del Rey sinds 2015 weer open voor publiek en is bijzonder populair.

Het wandelpad loopt 100 meter boven de Rio Guadalhorce door het ravijn van de Desfiladero de los Gaitanes. De wandeling is gemakkelijk, weinig hoogteverschillen te overbruggen en doenbaar voor iedereen.

Een absolute aanrader: de kloof en het landschap zijn prachtig en de uitzichten vanaf de route zijn indrukwekkend!

Volgens ons helemaal terecht dat de Spaanse autoriteiten een aanvraag hebben gedaan om de Caminito del Rey opgenomen te krijgen op de UNESCO lijst van werelderfgoed.

Tickets moet je ruim op voorhand boeken, best op de officiële website.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 2 uur


Malaga

Een dag in het oude centrum van Malaga is eigenlijk een “must” voor een vakantie in de regio, met een bezoek aan het Alcazaba (een Moorse vesting) met het oude Romeins theater daarnaast, en flaneren langs de haven met de vele (toeristische) eetgelegenheden. Ook is een bezoekje aan de kathedraal de moeite waard (indrukwekkend prachtig houtsnijwerk en een Nederlandse audiogids en het is er heerlijk koel).

Aanraders zijn ook een bezoek aan het Picassomuseum waar je zo'n 200 werken van de in Malaga geboren Pablo Picasso kunt bekijken en de Mercado de Atarazanas, een grote, oude overdekte markt waar je veel verse groente, fruit, kaas, olijven en allerlei andere specialiteiten van de streek kunt kopen.

Wil je Malaga op een sportieve manier ontdekken, dan is het huren van een fiets een prima mogelijkheid.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 1 uur


Golf

Ben je een golf-liefhebber, dan kun je in Andalusië met zijn talloze golfclubs je hart ophalen. De golfclubs die het dichtst bij Casa Solariega liggen, zijn de Baviera Golf Club bij Caleta de Vélez (23 kilometer) en Añoreta golf bij Rincón de la Victoria (37 kilometer), beiden met 18 holes en beiden met zicht op de Middellandse Zee. Op de website van deze clubs kun je zowel toegang tot de greens als golflessen boeken. 


Granada

Granada werd eeuwenlang geregeerd door de Moren en dat kun je nog steeds goed zien. Iedereen kent het wereldberoemde Alhambra, het Moorse paleis, waarbinnen ook het ‘Palacio de Generalife’, gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw, ligt. Wil je dit bezoeken, dan is het zaak om zo vroeg mogelijk toegangstickets te boeken.

De interessantste wijken om te bezoeken zijn Albaicín, en Sacromonte. Albaicín is een oude Arabische wijk met smalle straatjes. Je vind hier nog een Arabisch badhuis uit de 11e eeuw, "el Bañuelo" en vanaf de "Mirador de San Nicolás" heb je een prachtig uitzicht op het Alhambra. In Sacromonte, de zigeunerwijk, vind je karakteristieke grotwoningen, waar je flamencoshows kunt bijwonen.

Een leuk weetje: in Granada worden bij de drankjes die je bestelt vrijwel altijd gratis tapas geserveerd. Oorspronkelijk was een tapa eigenlijk alleen stuk brood met iets erop, dat gebruikt werd om op een glas te leggen zodat er geen vliegen in konden komen. (tapear = bedekken; tapa = deksel). Er wordt wel gezegd dat dit gebruik stamt uit de 16e eeuw, toen Karel V aan het bewind was. De ruiters die hij vanuit Spanje naar de Nederlanden stuurde om  zijn landvoogdes Margaretha van Parma instructies te geven, stopten onderweg bij herbergen om wat te drinken en blijkbaar zaten nogal wat van die ruiters na verloop van tijd dronken op hun paard. Karel V ordonneerde daarom dat in alle herbergen in Spanje iets te eten moest worden geserveerd bij drank.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 2 uur


Comares

Comares ligt op een heuvel van 700 meter boven zeeniveau en wordt ook het “balcon de Axarquia” genoemd omdat je er een 360 ° zicht hebt.

Comares werd al in de 7e eeuw v. Chr. door de Feniciërs gesticht. Zij noemden het Komaron. Daarna kwam het in handen van de Romeinen en vervolgens van de Moren, die op de resten van het Romeine fort, het fort La Tahona bouwden. De Moren noemden het dorp Qumaris (wat zo'n beetje "kasteel op een hoog punt" betekent.) Toen het dorp werd veroverd door de christenen, bekeerden tientallen achtergebleven moslims zich tot het christendom. In de Calle del Perdon zie je een mozaïek op de muur die deze doop verbeeldt.

Een wandeling langs de bezienswaardigheden van Comares volg je gemakkelijk via de voetstap-tegels in de straatjes.

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 1 uur


Alhama de Granada

Alhama de Granada ligt aan de noordzijde van het natuurgebied Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama aan het riviertje de Alhama. De naam komt van het Arabische "al hammam", en inderdaad zijn er nog steeds toegankelijke thermale baden met heerlijk warm water dat rijk is aan mineralen.

Het dorp ligt aan een kloof, los Tajos, waar je doorheen kunt wandelen langs ruïnes van oude graanmolens die hier ooit stonden.

Een bezoek aan Alhama de Granada is een toffe daguitstap en we raden aan om de route te nemen langs het natuurpark en een pauze te houden in Alcaucin, een prachtig gelegen dorpje waar je gezellig iets kunt drinken en de 'Fuente de los cinco Caños' kunt bekijken (bronnen waaruit drinkbaar water komt en die gebruikt werden in de tijd dat er nog geen stromend water in het dorp was)

Rijtijd vanaf Casa Solariega: 1:30 uur


Stranden

De Costa del Sol heeft honderden stranden en hieronder vind je er enkele langs de kust tussen Torre del Mar en Nerja die heel geschikt zijn voor een dagje zon, zee strand vanuit Casa Solariega.

Wil je een dagje luieren op het strand met leuke restaurants en bars (chiringuitos) in de buurt, dan is zijn de stranden bij Torre del Mar, Algarrobo en Torrox bijzonder geschikt en het dichtste bij. In ongeveer 30 - 35 minuten bereik je de stranden bij deze badplaatsen.

Wil je activiteiten ondernemen zoals snorkelen in glashelder water of kanoën langs de mooie kust met steile kliffen, dan zijn de playa de Maro en de playa Burriana bij Nerja, echte aanraders. Deze zijn iets verder weg: je rijdt er naartoe in ongeveer 50 minuten.

Precieze locaties en tips voor parkeren vind je in onze brochure die je ontvangt nadat je boeking definitief is.